banner gr 3-4

Groep 3-4

Dit fantasievol beschilderd ladekastje staat gedurende 3 weken in de klas. In elk laatje zit een voorwerp, dat verwijst naar een bepaalde categorie boeken. Bijvoorbeeld witte kiezelsteentjes verwijzen naar het sprookje Hans en Grietje. Elke dag mag er één laatje worden gekozen en geopend.

Beginnende lezers krijgen tijdens de zomervakantie vaak een terugval in hun leesniveau. Dit wordt de ‘zomerdip’ genoemd. Als kinderen in de vakantie regelmatig even lezen, is die dip een stuk minder of gaan ze zelfs vooruit.

De Verhalenmachine stimuleert kinderen om te fantaseren, te vertellen en voor te lezen. De kinderen maken met hulp van (groot)ouders een verhaal door verschillende tekeningen op een vertelstrook te plakken. Dit verhaal wordt digitaal opgenomen met een telefoon of iPad.

Hoe klinken de geluiden uit een boek? Hoe zou deze zin eruit zien in een foto? Welke kleur past bij dit woord? Zomaar een aantal vragen waar leerlingen door worden uitgedaagd in het project Boeklab!

De Boekenkring is een laagdrempelige manier om boeken in de klas te promoten en leeservaringen te delen. De Boekenkring kent diverse werkvormen.

Een schrijver (of illustrator) die in de klas komt vertellen over zijn/haar boeken, inspireert de leerlingen tot lezen.

Ouders en kinderen ervaren hoe je samen plezier kunt hebben in het lezen van boeken.

Lekker lezen

Ga in groep 3 en 4 aan de slag met ‘lekker lezen’. Wil je meer weten over een van onze programma’s? Vraag dan onze educatiemedewerker.